Här listar vi aktiviteter att se och göra på Öland med barn.

Källa Glassgård med gratis lekland för barnen.

Källa Glassgård är Sveriges största glassrestaurang. Med över 25.000 besökare är vi också ett av Ölands största turistmål. Här serverar vi över 60st olika glassrätter. Vi fungerar precis som en vanlig restaurang med bordsservering, meny och servitriser. Men vi har bara glass 🙂

Prova våra egengjorda belgiska våfflor, eller vårt hemliga recept på frasvåfflor? Har du provat mjukglass med smak av bounty tidigare? Med smak av ostbågar? Hos Källa Glassgård finns dagens mjukglass där vi tar vi fram nya roliga smaker varje dag.

Lådbilslandet

Lådbilslandet i Löttorp på norra Öland är en av öns största turistattraktioner. Här kör du bil på riktigt i en uppbyggd miniatyrstad och med vägar som slingrar sig genom landskapet. Bilarna har riktiga motorer och kör på asfalterade vägar med broar, rondeller och vägkorsningar. Ta Lådbilslandets eget körkort! Du väljer själv om du vill köra vanlig bil, buss, polisbil, lastbil eller värsta långtradare med släp.

 

Vill du prova på annat mellan varven finns det ett nöjesfält med karuseller, hoppborg, lekpark och hinderbana. En tur med tåget eller färja med flotte över vattendammen tillsammans med kompisarna är uppskattade nöjen.

Trollskogen

Längst ut på Ölands nordöstra udde ligger Trollskogen, en gammal betespräglad barrskog som verkligen gör skäl för sitt namn. Här växer knotiga vindpinade tallar och gamla grova vidkroniga ekar. Den trolska känslan förstärks av all murgröna som klättrar på mark och över trädstammar. Trollskogen utgör ett av Ölands mest omtyckta och välbesökta utflyktsmål.

Homrevet

Bödabuktens långgrunda strand är perfekt för barnlek. För att underlätta för barnvagnar har man på många ställen byggt trätrallar som leder direkt ner till stranden.

Lyckesand

Bara någon kilometer norr om Böda Sand hittar du Lyckesand. Här finns en rejäl kiosk som serverar både mat och glass. Promenaden ner till vattnet är knappa 200 meter och här finns rejäl trall som gör det enkelt att dra barnvagnen.

Lyckesand vätter mot östersjön och är mycket långgrunt. Perfekt vattenlek även för de mindre barnen.

Byxelkrok

På absoluta norra Öland hittar vi Byxelkrok, en pitoresk liten fiskeby med ett stort utbud. Här finns både shopping och restauranger. En promenad längs med piren eller minigolf vid “Gurlis” är ett absolut måste.