Aktiviteter på Öland?
Letar du efter aktiviteter för barn på Öland?

Då har du kommit rätt. Här listar vi våra toppalternativ att göra på Öland med familjen.
Ibland kan det vara svårt att få idéer om utflykter på Öland. Därför har vi här samlat våra mest
viktiga tips till dig som besöker Öland och fått lite idétorka.

Glabo Gokart & Paintball

VÄLKOMMEN TILL ÖLANDS STÖRSTA GOKARTANLÄGGNING. ETT NÖJE FÖR HELA FAMILJEN “

Glabo Gokart ligger strax norr om Löttorp och erbjuder inte bara Gokart utan också Paintbal, bumberball och elbilar för de mindre barnen.
Glabo Gokart har funnits på samma plats i mer än 30 år och deras bana är väl genomtänkt och kanske den roligaste på hela Öland.

En varm sommardag, gärna mulen, då är banan som mest populär.

Med en effektivt tidtagningssystem kan du enkelt läsa av din varvtid och hela tiden satsa för ett bättre varv. Adrenalinet går på högvarv, garanterat!

Källa Glassgård

“Sveriges största glassrestaurang”

Sedan 2009 har Källa Glassgård serverat mer än 100.000 besökare med glass i annorlunda kreationer. Se vår meny här

Källa Glassgård har inte alltid varit en glassgård. På 1750-talet när fastigheten byggdes så var den en gästgivaregård.
Gården såg till att hästar och folk som reste längs med Öland fick någonstans att sova och äta, ungefär som dåtida Motell. Senare, på 1950-talet så blev Källagården restaurang. Allt senare byggdes också en minigolfbana som blev mycket populär. Källagården blev så populär att den avbildades på vykort.

Idag är Källa Glassgård ett av Ölands mest populära turistmål, över 25000st besökare varje år. Utöver att servera glass i roliga former så har även Källa Glassgård ett stort lekland med hoppborgar, trampbilar, gungor och andra leksaker. Perfekt avkoppling för både vuxna och små.

Lammet & Grisen

I 50 år så har Lammet & Grisen serverat mat i världsklass på Öland. Men starten kunde mycket väl också ha blivit slutet för Lammet & Grisen. När byggnaden, 1969, först uppfördes så hade man inget bygglov beviljat. Tidningarna bräserade stora rubriker om att det hela var ett svartbygge.

Men efter mycket lyckad invigningsfest, där så klart politiker var inbjudna, så kunde bygglovet sedermera godkännas i efterhand och succén var ett faktum.

Helstekt lamm och gris.

Grundkonceptet är att du sitter vid långa bord, ett litet medeltida stuk och sedan äter av helstekt lamm och gris. Du får köa för att hämta köttet där du själv väljer vilka delar av grisen eller lammet du vill äta. Utöver alla mängder av kött så har Lammet & Grisen också ett otroligt gott utbud av tillbehör.

Fru Marias Bak i Byxelkrok… och Lyckesand

Fru Marias Bak startade 2019 i Byxelkrok och har blivit ett välkänt ansikte.
“Vi bakar vårt bröd på samma två surdegar vi hade första dagen vi öppnade för över 10 år sedan. Vi vill fortsätta utvecklas, men tillfredsställelsen av att få se er komma hit är fortfarande densamma.”
Småkakor av småkakedrottningen Johanna!Finns ingen som gör så perfekta småkakor som hon❤️ • • • • • #frumariasbak#småkakor#långbro

Södviks Gästgivaregård 

Gästgivaregårdens anrika trädgård omgärdas av stenmurar, stenlada och brygghus. Blommande växter skapar en oas av vilsamma sittplatser i ljus och skugga.

Huvudbyggnaden och matsalen är om-och-tillbyggd flera gånger under århundradens lopp. Resultatet är en härlig blandning av gammalt och nytt, där trivsamheten och gästfriheten är inetsad i väggarna.

Frukosten dukas upp i den nyrenoverade matsalen, och njuts med fördel på någon av våra stenbelagda altaner. Efter midsommar och till och med mitten av augusti är restaurangen och baren öppen flera kvällar varje vecka. Här erbjuds mat med fokus på lokala råvaror och ett brett sortiment av dryck från när och fjärran, som vissa kvällar avnjuts till livemusik.

I matsalen finner ni alltid utställningar från konstnärer med anknytning till Norra Öland.

Vi är ett litet, familjeägt boende där gästen alltid står i fokus. Besök vår facebook-sida för senaste uppdateringarna!