Bröllop på Öland

Vill ni gifta er på Öland?
Valet av plats kunde inte vara bättre. Läs mer här om våra tips.

januari 6, 2021

Giftemål på Öland

Öland gifter sig hundratals par varje sommar. En vackrare miljö och mer solsäker plats går inte att hitta i Sverige. Här får ni möjligheten att verkligen njuta av er kanske finaste dag i livet.

I Källa på Norra Öland finns Källa gamla kyrka, även kalla Källa Ödekyrka. Här uträttar man vigsel året om och ni kan enkelt boka vigseln på webben.
Kyrkan ägs av staten men kan bokas genom webben eller att ringa till Borgholms slott som hanterar uthyrning.

 

Vigsel på Öland

Sedan Öland etablerades som svenskarnas semesterparadis har tusentals sommargäster, funnit kärleken på ön. Med åren har också allt fler kärlekspar valt att förlägga sina bröllop på Öland. Varje år vigs över 200 brudpar på ön och omkring 70 procent av dem är inte skrivna på Öland utan kommer från andra delar av Sverige. Utbudet av vackra kyrkor och platser som är lämpliga för bröllop är oändliga på ön vilket gör att brudparen ställs inför en svår uppgift – att välja rätt plats.

Bröllopsfest på Södviks Gästgivaregård

Gästgiverier har funnits i flera hundra år. I början på 1700-talet ändrades förordningen och medförde att alla gästgiverier fick bygga ut och bygga om för att kunna erbjuda logi, stall och “restaurang” till resande med häst.

På Öland finns ett flertal gästgiverier bevarade i fantastiska skick, ett av dem är Södviks Gästgivaregård. Med en fantastisk trädgård, äldre byggnader och underbar service så kan ni med förtroende vända er till Jennifer och Brian för ett fantastiskt bröllop.

Södviks gästgivaregård har lång erfarenhet av att planera vigslar och bröllop på Öland.

I den stora ladan anordnas festen i direkt anslutning till den fantastiska trädgården. Gården är också i bruk för logi, med fyra dubbelrum finns det gott om plats för brudparet och de närmaste att bo över och spendera sin bröllopsnatt. Vakna till fåglarnas sång och känns harmonin som infinner sig bara på Öland.

Avsluta sedan dagen med ett besök på Källa Glassgård, Sveriges största glassrestaurang.